2013. július 18., csütörtök

Zabpehely lángos

1 bögre zabpelyhet felöntünk annyi tejjel ami éppen ellepi, és hagyjuk kb fél órát állni, h magába szívja és megdagadjon.
Majd beleütünk egy tojás, kevés sót és összekeverjük.

Kiolajozott serpenyőben közepes lángon pirosra sütjük, majd megfordítjuk (ha szükséges egy fedő vagy tányér segítségével) és a másik oldalát is ropogósra sütjük.

A "tésztát" lehet variálni fűszerekkel, én legközelebb biztosan teszek bele zúzott fokhagymát is. 

A feltét pedig szabadon variálható :) Én sajttal-tejföllel ettem, de legközelebb kipróbálom tejfölös-túróval is :)


Ebből egy jó nagy tányérnyi lángos lett, a felét tudtam csak megenni, nagyon laktató.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése